Kategórie
 
 
 
 
 

Ako uskladniť pneumatiky

       Uskladnenie pneumatík musíme riešiť každú sezónu. Dvakrát ročne vymeniť a nasadiť tie správne. Zdanlivo jednoduchá úloha. Ako ich uskladniť tak, aby  ste ich udržali v perfektom stave čo najdlhšie? Na prvý pohľad celkom banálna záležitosť. Viete, ale ako správne uskladňovať pneumatiky, aby ste predišli rôznym poškodeniam alebo neželanému zdeformovaniu?

V prvom rade musia pneumatiky prejsť kompletnou odporúčanou starostlivosťou ako:

- dôkladne vyčistenie

- kontrola celkového stavu

- ošetrenie špeciálnym prípravkom

- vysušenie

Ak už sme svoje pneumatiky dôkladne vyčistili musíme ich niekam uložiť. Najideálnejším riešením je, uložiť pneumatiky ležmo, samozrejme, na to Vám poslúži  horizontálny stojan. Vhodné je pootáčanie pneumatík, ktoré môžete urobiť po mesiaci. Predídete tým zdeformovaniu pneumatík.

Horizontálny stojan

Stojany na pneumatiky sú praktickým pomocníkom, ak chcete efektívne využiť každý priestor  vo Vašej garáži. Horizontálnymi stojanmi zároveň zabránite deformovaniu a znečisteniu pneumatík. Nezaberú Vám veľa miesta a máte istotu, že stojan je vhodný pre bezpečné uloženie a následne odporúčané otáčanie všetkých štyroch pneumatík.

Stojan nástenný

Nástenný stojan na pneumatiky Vám ponúka oveľa väčšie množstvo priestoru. Z dôvodu uloženia vedľa seba a na stene. Pneumatiky sú položené na dvoch rovnobežných tyčiach. Zároveň ich zabezpečujú proti samovoľnému posunu resp. vypadnutiu zo stojanu.
Stojan má dostatočnú hĺbku aj pre uloženie nadrozmerných pneumatík, napr. 19’ a pod.. V extrémnom prípade je možné na stojan uložiť pneumatiky s diskom s priemerom do 80 cm.
Pevnou montážou do steny si môžete byť istý, že Vaše pneumatiky ostanú na tom správnom, Vami určenom mieste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia